top of page
Search

Как да привлечете повече трафик към вашия онлайн магазин

Като новобранци в електронната търговия, след като вече има изработка на онлайн магазина, вашата борба номер 1 ще бъде как да привлечете трафик към него. Именно затова ще ви предложим няколко ефективни стратегии за привличане на повече клиенти.



Напишете съдържание, различно от описанието на вашите продукти


Повечето хора стартират свой онлайн магазин без допълнително съдържание, освен това, което е написано в описанието на техните продукти или категории. И ако спрете дотук, вашият сайт ще бъде в застой в очите на Гугъл и вашите клиенти. Ключът към добрата стратегия за съдържание е да пишете интересни статии, които са свързани с това, което продавате. И когато започнете да пишете за вашите продукти или интересни приложения на вашите продукти, хората ще започнат да мислят за вас като за авторитет във вашата ниша. И колкото повече авторитетни ставате, толкова по-вероятно е клиентите да купуват от вашия магазин.


Използвайте оптимизация за търсачки (SEO)


Вероятно всички сте чували за оптимизацията за търсачки. Тя идва веднага след изработка на онлайн магазина. Чрез използването на различни ключови думи, описания и стратегии може да направите така, че вашата уеб страница да се появява на по-предна позиция при търсене в Гугъл. Това от своя страна ще я направи видима за повече потребители, което пък ще доведе до по-голям трафик. И това е напълно безплатно. Не забравяйте обаче, че SEO е дългосрочна игра. Не очаквайте, че резултатите ще дойдат за ден или седмица. Бъдете търпеливи и последователни в стратегията си, и ще видите ефектите.



Заложете на имейл маркетинга


В допълнение към привличането на трафик от търсачките, трябва да работите и върху имейл маркетинга. Ако не събирате имейли за вашия онлайн магазин, значи пропускате огромна възможност за продажби. С имейл можете да търгувате с нови клиенти, които все още не са готови да купуват; със съществуващи клиенти, които са закупили от вашия магазин или такива които са започнали да пазаруват, но не са завършили покупката по една или друга причина. След като си създадете списък с имейли, използвайте го, за да изпращате редовно интересно съдържание като продажби и промоции за незабавен трафик.


Проучете вашите конкуренти


Направете списък с всичките си основни конкуренти и разберете къде те рекламират. След това разгледайте тези места едно по едно и преценете дали те биха били полезни и за вашия онлайн магазин. Този процес е изключително досаден, но много полезен. Тук не става въпрос за това да копирате някого, напротив. Така просто може да видите добрите и лошите практики – да се учите от опита и да не допускате техните грешки.

Не забравяйте обаче, че няма бърз и лесен начин да получите трафик, освен ако не платите за него. А изграждането на последователен поток от посетители отнема време и усилия. Също така трябва да знаете, че количеството трафик, което получавате, не е толкова важно, колкото качеството. Така че колкото е страхотно да имате хиляди посетители, това няма да има значение, ако не води до никакви продажби.


Най-доброто нещо, което можете да направите, е да бъдете последователни, да поставите солидна основа и трафикът ви постепенно ще се увеличава с течение на времето. Пазете се от сайтове или хора, които ви обещават милиони посещения за една нощ или бързо SEO класиране.


8 views0 comments
bottom of page