top of page
Search

SEO съвети за успешни първи стъпки в онлайн бизнеса

Като собственик на малък бизнес, има вероятност вече да сте чували за оптимизация за търсачки (SEO). Независимо от размера на вашия бизнес, това е изключително важна техника за дигитален маркетинг.



Познаването на важността на дигиталния маркетинг е едно, но всъщност да имате време да изпълните цялостна SEO стратегия за малък бизнес за вашия бизнес е друго. Тези съвети за малък бизнес ще ви помогнат да спечелите нови клиенти чрез органично търсене:


Разработете последователна стратегия за съдържанието на бизнеса


Фразата стратегия за съдържание може да изглежда непосилна за собственика на бизнес, който тепърва прави първите си стъпки онлайн. Но в действителност това е много по-лесно, отколкото си мислите. Всичко, което трябва да направите, е да си зададете въпроса: „Какви проблеми мога да реша за моите бъдещи клиенти и моята целева аудитория?“ За да отговорите на този въпрос, ще трябва да мислите творчески и практически. Ще трябва да помислите какво трябва да знаят местните клиенти за вашия бизнес. Също така се запитайте как ще представите тази полезна информация. Когато направите това, ще искате да се насочите към потребители от всякакъв вид. Това включва чисто нови потребители, които разбират кой сте вие като бизнес към съществуващите потребители, които се връщат към уебсайта на вашия малък бизнес.


Оптимизирайте правилно вашите мета тагове.



Когато мислите за вашата стратегия за съдържание, не забравяйте да включите съществуващите уеб страници на вашия сайт. Вероятно има голямо количество използваеми уеб страници, които просто трябва да бъдат оптимизирани според най-добрите практики за SEO. За да гарантирате, че оптимизацията на вашата страница е последователна в целия ви уебсайт, ще трябва да се съсредоточите върху заглавията, мета описанията и етикетите. Най-добрата част от извършването на тези промени е, че те не отнемат много време. Те също имат доста голям удар в дългосрочен план.


Създайте профил в Google My Business и инвестирайте в локално SEO


Локалното SEO е една от най-мощните техники за дигитален маркетинг, които малкият бизнес може да направи, за да засили присъствието си онлайн. Най-хубавото е, че не изисква огромен маркетингов бюджет. Google My Business е безплатен инструмент, който помага за захранването на функцията Google Maps. Така че, когато потенциалните клиенти търсят малък бизнес в своя местен район, различните резултати от това търсене ще създадат информация за контакт на вашия уебсайт под функцията за карта.


Направете проучване на ключови думи


Ключовите думи са не само гръбнакът на вашата SEO стратегия за малък бизнес, но когато ги използвате правилно на уебсайта си, имате по-голям шанс да се появите на първата страница на Google. Когато роботите на Google открият вашия уебсайт, те търсят подходящи ключови думи, които обясняват целта на уеб страницата и улесняват да разберат в коя индустрия се намирате. Ето защо е важно да използвате различни ключови думи във цялото си ценно съдържание . Изследването на ключови думи трябва да бъде текуща, но и дългосрочна стратегия. Класирането на ключовите думи се променя често, така че не забравяйте да следите ефективността на ключовите ви думи на месечна база.


Не е нужно да се чувствате сами, когато прилагате SEO стратегията си за малък бизнес. Нормално е човек да не знае всичко, затова ако изпитвате затруднения, може да се обърнете към специалистите в тази област.


4 views0 comments
bottom of page